Dakonderhoud

Dakonderhoud

Er zijn verschillende vormen van dakonderhoud. Daarbij maken we onderscheid tussen herhalend onderhoud en incidenteel onderhoud.

Herhalend dakonderhoud

Bij herhalend dakonderhoud gaat het vooral om groot schoonmaakwerk. Denk aan schilderwerkzaamheden aan dakkapellen, het vegen van de schoorsteen en metselwerk. De inspectie van monumenten valt ook onder herhalend onderhoud. Zo moet er blad verwijderd worden uit de kilkepers en langs dakramen. Het schoonmaken van dakpannen is soms ook nodig. Een andere vorm van herhalend dakonderhoud dat tegenwoordig steeds vaker nodig is, is het schoonmaken van zonnepanelen en (de buitenunit van) een warmtepomp.

Incidenteel dakonderhoud

Naast herhalend onderhoud is er ook incidenteel onderhoud. Hierbij gaat het om onderhoud dat uitgevoerd moet worden vanwege schade. Zo hebben de verschillende weersinvloeden waar we in Nederland mee te maken hebben veel invloed op uw dak. Door harde wind kan uw dak beschadigen en kunnen dakpannen scheef komen te liggen. Soms moet er ook nestmateriaal zoals wespennesten verwijderd worden. Het dakonderhoud is dan incidenteel van aard. Het uitvoeren van dakonderhoud kan op verschillende manieren. U kunt gebruik maken van een permanente oplossing of tijdelijke oplossingen.

Dakonderhoud uitvoeren

Het uitvoeren van dakonderhoud kan op verschillende manieren. U kunt gebruik maken van een permanente oplossing of tijdelijke oplossingen.

Tijdelijke oplossingen

Bij tijdelijke oplossingen gaat het om bijvoorbeeld een rolsteiger of hoogwerker. Indien er geen permanente oplossing is, moet er met tijdelijke valbeveiliging gewerkt worden. Bij incidenteel dakonderhoud kan het een goede oplossing zijn. Al is het werken op een steiger of hoogwerker wel gevaarlijk. Er gebeuren relatief veel ongelukken met steigers. Bij herhalend onderhoud betekent het dat het een steeds terugkerende kostenpost is. Die kosten kunnen hierdoor flink oplopen. Daarbij moet u steeds weer het materieel inhuren en eventueel een vergunning aanvragen. Niet overal mag en kan u zomaar een hoogwerker plaatsen. Als het wel kan, moet het ook mogelijk zijn om het hele dak te bereiken. Dat kan lang niet altijd. Daarbij zorgt het ook voor overlast voor de omgeving.

Permanente oplossing

Met name bij herhalend dakonderhoud is het verstandig om te kiezen voor een permanente oplossing. Flesst is zo’n permanente oplossing. Met valbeveiliging van Flesst is een schuin dak eenvoudig te bereiken door middel van de loopwagen in de nok van het dak en het koppeltouwsysteem. Flesst is uniform toepasbaar voor dakdekkersbedrijven. Het maakt het uitvoeren van onderhoud laagdrempeliger omdat de valbeveiliging al aanwezig is. U hoeft geen hoogwerker of steiger te huren. Daarnaast is het Flesst onderhoudssysteem een eenmalige investering. Door de lage TCO verdient het zich terug. U kunt gemakkelijk het hele dak bereiken op een veilige manier. Het systeem maakt het gemakkelijker om even een paar kleine werkzaamheden op het dak uit te voeren.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u uw dak van uw eigen woning of bedrijfsgebouw onderhouden? Of zoekt u als woningcorporatie naar een permanente oplossing om alle daken van de woningen te kunnen onderhouden? Installeer Flesst Valbeveiliging en werk 100% veilig. Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
eurosafe
Fier dakcontrol
Patina dakdenkers
Ridder
Lei Import
klompdaktechniek

Lage TCO (total cost of ownership)

Géén jaarlijkse keuring

Geschikt voor elk type hellend dak

Geen valfactor

Ook samenwerken
met Flesst?

Wij staan open voor samenwerkingen met gespecialiseerde partijen die hun kennis en expertise willen inzetten voor dé nieuwe norm valbeveiliging. Neem contact met ons op.


Contact opnemen

Word Flesst Specialist

Neem contact op

    Wij geven u graag advies en helpen u verder!

    captcha
    Voer a.u.b. de code hieronder in:

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door FLESST.

    Contact