Onderhoud Zonnepanelen

Onderhoud zonnepanelen

Steeds meer woningen en gebouwen hebben zonnepanelen. Vanwege het verdienmodel van de energieopwekkers verschillen de adviezen als het gaat om het onderhoud van zonnepanelen. Maar dat ze schoongemaakt moeten worden staat vast, want vieze zonnepanelen leveren minder geld op. Om zware aanslag te voorkomen is het verstandig om één keer per jaar onderhoud aan zonnepanelen uit te voeren.

Zonnepanelen schoonmaken

Hoe u zonnepanelen onderhoud hangt af van aan aantal zaken. Wat voor type woning heeft u? Hoeveel zonnepanelen moeten er schoongemaakt worden. Gaat het om een hele rij woningen met zonnepanelen? Of wilt u alle zonnepenalen op een hoog bedrijfspand laten onderhouden? Bij normale woningen werkt het soms prima om een tijdelijke oplossing te gebruiken. Bijvoorbeeld een telescoopborstel en/of een steiger. Maar soms is dit niet mogelijk vanwege de hoogte van het dak of omdat u er zelf niet goed bij kunt.

Onderhoud zonnepanelen valbeveiliging

Zeker wanneer u jaarlijks uw zonnepanelen schoon wilt maken, is een permanent onderhoudssyteem aan te raden. Als u niet veilig of gemakkelijk op het dak kunt komen, is valbeveiliging van Flesst ideaal. U kunt zorgeloos het dak betreden en veilig de schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren. Nog een voordeel is dat er meerdere mensen tegelijkertijd op het dak kunnen werken.

Eenmalige investering

Het Flesst onderhoudssyteem is goed toepasbaar in combinatie met zonnepanelen omdat de loopwagen in de nok zit. Zonnepanelen zitten vaak in het midden van het dak. Zolang ze niet te dicht op de nok zijn geplaatst, kan Flesst toegepast worden. Het onderhoudssysteem is een eenmalige investering. Hierdoor heeft u geen terugkerende kosten bijvoorbeeld voor het inhuren van een telescoopborstel. De investering verdient u op termijn weer terug, net als de investering in uw zonnepanelen.

Projecten met solardak

Bent u benieuwd naar projecten waarbij wij Flesst toepasten voor onderhoud van zonnepanelen? Bekijk dan eens ons project Houthaven Amsterdam. Wij installeerden Flesst op het solardak. Dit was een goede oplossing omdat er in de autovrije middenstraat om de woningen geen hoogwerker welkom is. Ook waren de achtergevels niet bereikbaar met een hoogwerker omdat aan de achterkant van de woningen water was. Een andere reden om Flesst toe te passen kan zijn omdat de hoogwerker niet in de achtertuin kan staan. Met Flesst kan verwacht onderhoud in de toekomst simpel en snel uitgevoerd worden.

Onderhoud zonnepanelen uitvoeren

Gaat u op uw dak aan de slag met onderhoud van zonnepanelen? Of zoekt u als woningcorporatie naar een permanente oplossing om alle solardaken van de woningen te kunnen onderhouden? Installeer Flesst Valbeveiliging en werk 100% veilig. Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
eurosafe
Fier dakcontrol
Patina dakdenkers
Ridder
Lei Import
klompdaktechniek

Lage TCO (total cost of ownership)

Géén jaarlijkse keuring

Geschikt voor elk type hellend dak

Geen valfactor

Ook samenwerken
met Flesst?

Wij staan open voor samenwerkingen met gespecialiseerde partijen die hun kennis en expertise willen inzetten voor dé nieuwe norm valbeveiliging. Neem contact met ons op.


Contact opnemen

Word Flesst Specialist

Neem contact op

    Wij geven u graag advies en helpen u verder!

    captcha
    Voer a.u.b. de code hieronder in:

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door FLESST.

    Contact